Θεατρικό Μουσείο: Προβλήματα και προοπτικές

March 1, 2009 § Leave a comment

Αλλαγή πλεύσης του υπουργού Πολιτισμού όσον αφορά την τύχη του Θεατρικού Μουσείου,καθώς στη χτεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΟ, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του στο χώρο που βρίσκεται σήμερα. Στην ευρεία σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του Ε. Βενιζέλου, πήραν μέρος οι Ν. Κούρκουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Π. Κούκος, καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής, Κ. Ασημακόπουλος, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Κ. Λειβαδέας, πρόεδρος του Θεατρικού Μουσείου, Κ. Γεωργουσόπουλος, κριτικός – συγγραφέας, Πλ. Μαυρομούστακος, θεατρολόγος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη σύσκεψη έγινε επισκόπηση των προβλημάτων, των δυνατοτήτων και των προοπτικών του Θεατρικού Μουσείου, ενώ αποφασίστηκε να διερευνηθούν μια σειρά από δυνατότητες για μια νέα πιο λειτουργική στέγαση του Μουσείου σε συνεργασία με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, την Εθνική Τράπεζα και το Δήμο Αθηναίων. Επίσης, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη σύσταση ενός νέου ιδρύματος, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των φορέων του θεατρικού χώρου (ΕΕΘΣ, κρατικές σκηνές κλπ.), που θ’ αναλάβει την οργάνωση και τη λειτουργία του Μουσείου. Με πρωτοβουλία του ΥΠΠΟ θα καταρτιστεί το σχέδιο καταστατικού του ιδρύματος, το οποίο θα τεθεί υπόψιν των ενδιαφερομένων και θα συζητηθεί.

Θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη ο πρόεδρος του Θεατρικού Μουσείου, Κ. Λειβαδέας, καθώς τα παραπάνω συνοδεύονται με εντολή του υπουργού Πολιτισμού ώστε να βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι μισθοί του προσωπικού.

Το υπουργείο Πολιτισμού είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί για την εύρυθμη λειτουργία του Θεατρικού Μουσείου, καταβάλλοντας έγκαιρα την επιχορήγηση, ώστε ν’ αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει και μελλοντικά να μην υπάρξουν ανάλογα.

  • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Τρίτη 14 Ιούλη 1998
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Θεατρικό Μουσείο: Προβλήματα και προοπτικές at Κείμενα.

meta

%d bloggers like this: